Nytt men hållbart – H&M conscious

image

Jag passade på att handla två nyheter från conscious, kollektionen för vanliga människor att tillägga. Priserna är väldigt plånboksvänliga. Men för mig som handlar 99% secondhand är några hundralappar chockartat! Tänk om jag hade en rabattkupong, tänkte jag. “Jo men det har jag!” Och plockade fram denna godbit :

image

Kommentaren från personalen var att det är ju bra att lämna in kläder för att det är det som gör att dessa kollektioner blir möjliga!
image

Det är ut sant! Det är alltså möjligt att lämna in en påse med kläder till hm, tex kläder som är trasiga och för utnötta för att skänka eller sälja vidare.
image
image

På conscious lapparna står det vilket material som gör plagget conscious. Här är det tencel/lyocell som gör det. Det är alltså ett nytt material som inte belastar miljön. Dessutom är det ett väldigt behagligt material.

//
These are the conscious garments that I bought from H&M. I could use the discount from the conscious project, you can recycle old garments at H&M stores worldwide.

On the tag you can see what material that makes the garment conscious. In this case it’s Tencel /lyocell! And I love this fabric.

Advertisement

1 thought on “Nytt men hållbart – H&M conscious

  1. Pingback: 3 best buys 2014 | Sadness Theory

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s