Ungsbakad äppelomelett med kvarg – Glutenfri
Äpple klyftor (ca 1 dl)
1 ägg
0.5 dl kvarg
Havregryn, linfrön, chiafrön, solroskärnor
Kanel
lite Salt
Vispa ägget och blanda med kvarg och äppel klyftorna. Strö över lite havregryn, linfrön och chiafrön. Krydda med kanel. Använd smörad form.
200 grader i ca sju minuter, håll koll beror ju också på din ugn!
Jag toppade med en klick Turkisk yoghurt :
Det var riktigt gott och en egen uppfinning, riktigt mättande var den!
//
Apple omelette in the oven with cottage cheese – Glutenfree
1 egg
1/4 cup cottage cheese
a pinch of salt
apple in pieces
oatmeal, chiaseeds and linseed
cinnamon
Whip the egg and mix it with cottage cheese, little salt and the apple. Decorate with oatmeal, and seeds of your choice like chia, linseed and sunflowerseeds. Pour some cinnamon on.
I found it tasty and enough as breakfast. My own inspiration. Enjoy!
Yumsters….
Riktigt god ju. Hmmm, får bjuda dig på frukost någon dag 🙂
Pingback: Ugnsomelett med banan | Sadness Theory
Pingback: Mjölkfri bananomellet – #milkfree omelette | Sadness Theory