Ungsbakad äppelomelett med kvarg – #food #Glutenfri

Ungsbakad äppelomelett med kvarg – Glutenfri 

Äpple klyftor (ca 1 dl)
1 ägg
0.5 dl kvarg
Havregryn, linfrön, chiafrön, solroskärnor
Kanel
lite Salt

Vispa ägget och blanda med kvarg och äppel klyftorna. Strö över lite havregryn, linfrön och chiafrön. Krydda med kanel. Använd smörad form.
image

200 grader i ca sju minuter, håll koll beror ju också på din ugn!
image

Jag toppade med en klick Turkisk yoghurt :
image

 

Det var riktigt gott och en egen uppfinning, riktigt mättande var den!

//
Apple omelette in the oven with cottage cheese – Glutenfree
1 egg
1/4 cup cottage cheese
a pinch of salt
apple in pieces
oatmeal, chiaseeds and linseed
cinnamon

Whip the egg and mix it with cottage cheese, little salt and the apple. Decorate with oatmeal, and seeds of your choice like chia, linseed and sunflowerseeds. Pour some cinnamon on.

I found it tasty and enough as breakfast. My own inspiration. Enjoy!

 

Advertisements

4 thoughts on “Ungsbakad äppelomelett med kvarg – #food #Glutenfri

  1. Pingback: Ugnsomelett med banan | Sadness Theory

  2. Pingback: Mjölkfri bananomellet – #milkfree omelette | Sadness Theory

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s