Dinkelgröt – spelt porridge

Dags att prova en ny sorts gröt, nämligen dinkel. Dinkel är ett sädesslag som inte är lika förädlat som vetemjöl.

Dinkelgröt grundrecept 1 portion
1 dl dinkelflingor
2-2.5 dl vatten
0.5 krm salt

Koka upp i kastrull för ca fem minuter.

Jag testade att göra en dinkelgröt med lätt vaniljsmak.

Dinkelgröt med vanilj 1 portion
1 dl dinkelflingor
2.5 dl havremjölk
1 msk linfrön
0.5 krm salt
Vanilj

Koka upp i kastrull för ca fem minuter.

image

Jag serverade tillsammans med en mosad banan. En god gröt som påminner om havregrynsgröt och känns fyllig i smaken.

image

//A porridge made of dinkel, also called spelt. I used dinkel flakes but even as flour you should be able to do porridge with it.

Spelt /dinkel porridge
0.5 cup of spelt
1 cup water
A little salt

Cook for about five minutes.

My version was with vanilla.

Spelt /dinkel porridge
0.5 cup of spelt
1 cup oatmilk
Vanilla
A little salt and butter

I served it with a mashed banana. It tasted real nice.

Advertisements

2 thoughts on “Dinkelgröt – spelt porridge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s