Avril #nailpolish #review

(English version follows)

Det här är Avril nagellack som är ett 7 free nagellack, alltså innehåller inte de sju mest farliga ämnen i nagellack.

Nagellack är inte bra för miljön men det finns alltså de som är bättre än andra. Detta är min Akilles häl. Tidigare använde jag Depend Gellack som nu är förbjudet av Läkemedelsverket som jag skrivit i en separat post. Därför testade jag Avril i hopp om att finna ett nagellack som är bättre för miljön och som håller på mina naglar.

Jag tycker det är jättebra, de gånger jag använt det har det hållit ca fem dagar vilket i princip är ett rekord för mig för icke-härdade nagellack. Jag använder som det är utan top och baslack som på mina naglar bara gör att nagellacket håller sämre. Det torkar snabbt. Det enda som är mindre bra är att färgen inte blir heltäckande efter två lager.

image

Jag valde denna pistage färgen (Pistache) och beställde från jordklok. Priset är 49 kronor för dessa. Jordklok har dessvärre frakt för köp under 600 kronor. För mig är detta ett väldigt stort belopp!
image

//

A review of this 7 free nail polish from Avril. Remember I posted about a gellack banned by the authorities? That was a nail polish that would last for me but it has a big allergy risk.

So I tried Pistache color from Avril and I am very satisfied. It lasted for five days almost. Nail polish will always be bad for the environment but this is less bad. It dried fast. The only negative for this color is that it is not totally covering after two layers.
image

(the color is more alike the first two photos)

 

Advertisement

2 thoughts on “Avril #nailpolish #review

  1. Pingback: Åcquarella #nailpolish | Sadness Theory

  2. Pingback: Avril nail polish | Sadness Theory

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s